top of page
Search
  • Grace Maharaj

Lisa Ohlin regisserar militärthriller

Pressmeddelande

Karlskrona 4 oktober 2023

Lisa Ohlins nästa projekt är ”Drönarhjärta” – en spionthriller om karaktären Hanna Hjerta, agent vid militärens specialförband, baserad på föfattaren Lars Wilderängs bok med samma titel.


”Drönarhjärta” är en spännande baltisk spionfilm som utspelar sig i den svenska skärgården utanför Karlskrona och på Gotland. Grace Maharaj och Carl Finmo från Arvet Agency är producenter och manusförfattare för storbudgetproduktionen.


– Vi är så glada att Lisa Ohlin är ombord i projektet. Hon är inte bara den bästa regissören med stor erfarenhet som passar för den här produktionen, men också för att kvinnliga regissörer sällan erbjuds liknande budgetkrävande genredrivna projekt. De går oftast till män. Det här är en kvinnodriven produktion hela vägen tack vare Lars vision och skildring av Hanna Hjerta, säger Grace Maharaj.

Nyheten tillkännagavs idag vid Carl Film Forum i Karlskrona, en dynamisk plattform för filmskapare och branschfolk. Forumet är grundat av filmentreprenören och producenten Henrik JP Åkesson Ruben, med syftet att locka fler – både lokala och internationella – produktioner till regionen samtidigt som man strävar efter att finna de mest gynnsamma stimulansåtgärderna för att främja regionala filmprojekt


Nyheten tillkännagavs idag vid Carl Film Forum i Karlskrona, en dynamisk plattform för filmskapare och branschfolk. Forumet är grundat av filmentreprenören och producenten Henrik JP Åkesson Ruben, med syftet att locka fler – både lokala och internationella – produktioner till regionen samtidigt som man strävar efter att finna de mest gynnsamma stimulansåtgärderna för att främja regionala filmprojekt.


Bland gästerna på finansforumet finns bland annat den tidigare Pixar-regissören Angus MacLane som befinner sig i Karlskrona för att diskutera sitt kommande projekt – en live-action film med titeln ”Crop Circles” som har en koppling till regionen – och Skyverse Studios, med producenterna Patrick Nebout och Henrik Jansson Schweizer, som för närvarande filmar miniserien ”Whiskey on the Rocks” om händelserna runt den sovjetiska ubåten S-363:s grundstötning utanför Karlskrona den 27 oktober 1981. Jansson Schweizer skriver även manus.


Om Lisa Ohlin

Lisa Ohlin har 25 års erfarenhet av filmbranschen i Sverige, som regissör, manusförfattare och assisterande manusförfattare. Hon har regisserat fem långfilmsdrama för bio, flera TV-serier, åtta långfilmslånga kriminalavsnitt samt kortfilmer och reklamfilmer. Hon har även satt upp originalpjäser, en stor musikal och skrivit en bok om filmproduktion. Med över 25 nomineringar i Sverige och internationellt kombinerar hennes filmer dramatiska berättelser med stora skådespelarinsatser. Lisa är känd som en regissör som arbetar nära sina skådespelare, och med sin bakgrund inom måleri, där hon utforskade olika känslomässiga tillstånd, lägger hon till en berättande dimension i det visuella uttrycket och trivs med att arbeta nära både formgivare och fotograf. För ytterligare information, intervjuer mm, vänligen kontakta: E-post: Marianne.Djudic@TastePR.se Mobil: 0707-952 956


98 views0 comments

Comments


bottom of page